Stembussen Gouden RadioRing geopend

Er kan weer gestemd worden voor de Gouden RadioRing 2017 voor het beste radioprogramma van het jaar en de Zilveren Sterren voor beste radioman en -vrouw. De stemperiode loopt tot donderdag 11 januari, de uitreiking van de 12e Gouden RadioRing is op 25 januari.

Stembussen Gouden RadioRing geopend Met ingang van dit jaar zijn er een aantal wijzigingen in de regelementen doorgevoerd. Zo maakt een radioprogramma elk jaar kans op de Gouden RadioRing.

Dat betekent dus dat programma’s die eerder al in de prijzen vielen opnieuw meedoen. Evers Staat Op, de allereerste winnaar, staat dus gewoon weer op de stemlijst.

Een programma of presentator is verkiesbaar als het/hij/zij in 2017 minimaal in een aaneengesloten periode van 3 maanden heeft uitgezonden met een minimum van 12 uitzendingen.

Verkiesbare programma’s en presentatoren dienen aangesloten te zijn bij een landelijke zender die deelneemt aan het NLO (Nationaal Luisteronderzoek). Dat zijn in 2017: 100% NL, BNR Nieuwsradio, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, Radio 538, Sky Radio, Qmusic, Radio Veronica, Radio 10 en Slam.

Stemmen voor de RadioRing en Zilveren Sterren kan via de site van AvroTros.

Vorig jaar won het Radio 2 programma ‘Helemaal Haandrikman’ de Gouden RadioRing. De Zilveren Ster ging bij de mannen naar Gerard Ekdom, terwijl deze bij de vrouwen naar Eva Koreman ging. [Radiowereld.NL]