Marconi Awards maakt eerste genomineerden bekend

De genomineerden voor de Marconi Awards 2015 in de categorieën ‘Aanstormend Talent’ en ‘Beste Zender’ zijn vrijdag door Arjan Snijders, organisator van de vakjuryprijzen, bekendgemaakt. De uitreiking is tijdens het Het RadioGala van het Jaar. Dan wordt ook de winnaar van de Gouden RadioRing bekend.

Genomineerden in de categorie ‘Aanstormend Talent’:

– Herman Hofman (AVROTROS 3FM)
– Roelof de Vries (BNN-VARA Radio 1)
– Jordi Warners (Slam)

Genomineerden in de categorie ‘Beste Zender’:
– Qmusic
– Radio 10
– Radio 538

Vorig jaar waren Qmusic en Radio 10 ook genomineerd, uiteindelijk won Radio 5 Nostalgia.

Marconi Oeuvre Award 2015
De winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2015 wordt op een later moment bekendgemaakt. De kansmakers op de Marconi Impact Award horen dit pas op de avond van de uitreiking.

Tijdens Het RadioGala van het Jaar op woensdag 11 november worden de Marconi Awards, de vier vakjuryprijzen van de Nederlandse radio, uitgereikt. Daarnaast worden de drie radiopublieksprijzen bekendgemaakt: de Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSter Man en Vrouw. Radio 2 doet live verslag van dit spektakel vanaf 20.00 uur en via 101TV.

Jury Marconi Awards
De jury van de Marconi Awards bestaat elk jaar uit 10 actieve radioprogrammamakers. Vijf komen uit de publieke radio, vijf werken bij commerciële zenders. Minimaal twee juryleden werken niet bij popmuziekzenders, minimaal twee juryleden zijn vrouw.

De jury van 2015 bestaat uit: Uunco Cerfontaine (voorzitter / Sky Radio Group), Dieuwertje Valentijn (Qmusic), Annette van Soest (BNR Nieuwsradio), Astrid de Jong (MAX Radio 1 & VARA Radio 6 Soul & Jazz), Giel Beelen (VARA 3FM & Radio 6 Soul & Jazz), Willemijn Veenhoven (BNN-VARA Radio 1), Florent Luyckx (onafhankelijk), Michiel Veenstra (NTR 3FM), Ronald Sebök (100%NL) en Dave Minneboo (Radio 538). [Radiowereld.NL]