Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kai Merckx brengt zomerhitje uit met behulp van AI

Kai Merckx, deejay bij Qmusic, heeft zijn eigen zomerhitje gelanceerd, genaamd ‘Wat Zijn We Lekker Weg‘. Kai, die deze zomer de ochtendshow van Mattie Valk en Marieke Elsinga overneemt, heeft het nummer met behulp van Q-luisteraars en AI geschreven.

Foto: Ben Verveld / Qmusic

Vorige week riep de deejay zijn luisteraars op om elementen aan te leveren waar een typische zomerhit aan moet voldoen of wat zij associëren met vakantie. Met deze input ging Kai aan de slag, waarbij hij de hulp inriep van kunstmatige intelligentie om een begin van de teksten en melodie te genereren.

Kai Merckx: “Het begon eigenlijk vooral met de vraag hoe ver AI zou komen in het proces van het maken van een liedje. Ik ben er achter gekomen dat AI geen hapklaar liedje kan schrijven, maar dat het eerder een verrijking is dan een vervanging. Het begon als een soort experiment en dat werd eigenlijk steeds groter en groter en in combinatie met de input van luisteraars is het gelukt om een zomerhit te schrijven waar ik heel enthousiast over ben.” [RadioWereld.NL]