Search
Close this search box.

Wallonië: DH Radio gaat verder als LN Radio

Veranderingen in het radiolandschap van Wallonië. DH Radio gaat vanaf maandag (29 augustus) verder als LN Radio. Inmiddels is elk uur na het nieuws een boodschap te horen waarin de naamswijziging wordt aangekondigd en ook op enkele FM-frequenties is de naam op RDS al aangepast.

Maar ook is de nieuwe website lnradio.be al in de lucht met de stream van DH Radio. Ook werd de naam LN Radio met logo eerder deze maand al geregistreerd bij het Benelux merkenregister door IPM, eigenaar van onder meer DH Radio. Tevens is het adres op facebook aangepast in @lnradiomusicandnews, terwijl het logo van DH radio nog te zien is.

De naamswijziging is het gevolg van het verkrijgen van een meerderheidsbelang eind vorig jaar de nieuwszender LN24 door IPM. Daarmee werd gelijk een hoofdpijndossier afgesloten voor mediaregulator CSA.

LN24 en DH Radio waren in 2019 in de race voor een kavel met FM-frequenties in het Franstalige gedeelte van België. Deze was jarenlang in handen van DH Radio, maar werd bij de herverdeling toegewezen aan nieuwkomer LN24. DH Radio was het hier niet mee eens, en vocht het besluit succesvol aan de bij Raad van State. Toch duurde het nog tot april van dit jaar voordat DH Radio ook daadwerkelijk de vergunning kreeg.

Of er programma-inhoudelijk nog iets wijzigt na de naamswijziging is nog niet bekend. De pay-off van LN Radio is ‘music & news’, waarmee hetzelfde concept als DH Radio gebruikt lijkt te worden. Dat wil zeggen: elk uur een nieuwsbulletin en voor de rest non-stop muziek. DH Radio bereikt wekelijks ruim 43.000 luisteraars en scoort een marktaandeel van 0,9%. [RadioWereld.NL]