Tweede lokale DAB+-net Wallonië gelanceerd

In het Franstalige gedeelte van België is het tweede lokale DAB+-netwerk gelanceerd. Het gaat om het netwerk Liège (Luik) op kanaal 12B. Hierop zijn momenteel 11 radiostations te ontvangen.

De testuitzendingen van het lokale DAB+-net in Luik begonnen al eind juni met een zeer beperkt vermogen.

Sinds afgelopen vrijdag wordt er echter met fors meer vermogen uitgezonden en lijkt er ook een tweede zender aangezet te zijn voor dit netwerk. Vooral vanuit het gebied ten zuiden en westen van Luik komen berichten dat hier de ontvangst flink verbeterd is.

Het lokale DAB+-netwerk voor Luik is vergund voor drie zendlocaties. Dit zijn naast de stad Luik ook Banneux-Louveigne, een slordig 15 kilometer ten zuiden van de stad, en Bassenge aan de noordkant van de stad.

De stations die op het lokale netwerk uitzenden, zijn 48 FM, Div Radio, Equinoxe FM, LFM, Radio 4910, Radio Prima, Radio Hitalia, RCF Liège, ROA ASBL, Warm en Radio+.

Het lokale netwerk voor Luik is pas het tweede lokale DAB+-netwerk in Wallonië dat in de lucht is. De vergunningen hiervoor werden al in 2019 afgegeven.

Het netwerk voor Henegouwen West beet in maart van dit jaar het spits af. Luik zou oorspronkelijk al in juni volgen, maar dat werd dus enkele maanden later. [RadioWereld.NL]