Luistercijfers 20-49 jaar: Qmusic daalt, Sky Radio stijgt door

Qmusic blijft de grootste zender bij de voor adverteerders belangrijkste doelgroep 20-49 jaar, maar verliest wel. Dit blijkt uit de cijfers over de periode juli / augustus 2021 van het NLO. Sky Radio noteert voor de tweede meting op een rij een flinke groei.

Luistercijfers 20-49 jaar: Qmusic daalt, Sky Radio stijgt door In deze meting valt het grootste deel van de schoolvakanties, waardoor er minder naar de radio geluisterd werd.

Q blijft de grootste
Qmusic blijft veruit de grootste zender bij de doelgroep 20-49 jaar. Wel daalde het marktaandeel deze meting met 0,9%-punt naar 19,4%. Ten opzichte van een jaar geleden is het echter een stijging van 1,3%-punt.

Wel moet hierbij vermeld worden dat deze cijfers zeer waarschijnlijk een optelling is van de landelijke Qmusic en de regionale versies ‘Qmusic Limburg’ en ‘Qmusic Non-stop Maximum Hits’ in de Randstad. De laatste twee doen namelijk niet mee als zelfstandig station aan de meting en de kans is groot dat deze luisteraars gewoon Qmusic aanvinken bij het onderzoek.

538 en Radio 2
Radio 538 heeft na drie metingen het dalende marktaandeel een halt weten toe te roepen. Dit keer ging het vlaggenschip van Talpa met 0,1%-punt omhoog naar 13,9%. Vorig jaar rond deze tijd lag het marktaandeel nog 1,6%-punt hoger.

Ook NPO Radio 2 noteerde een lichte plus. Het station ging met 0,1%-punt omhoog naar 12,5%. Ten opzichte van vorig jaar is het een daling van 0,1%-punt.

10 en Sky ook omhoog
Radio 10 (met deels Radio 10 Brabant erbij) ging na twee metingen verlies weer wat omhoog. Het station met de grootste hits allertijden won 0,2%-punt en staat nu op 10%. Een jaar geleden stond het marktaandeel nog 0,9%-punt lager.

Ook zusterstation Sky Radio noteerde winst. Dit keer kwam er een half procentpunt bij, waardoor de non-stop zender op 9,5% staat. Ten opzichte van een jaar geleden is dit een daling van 0,2%-punt.  

De rest
NPO 3FM zag het marktaandeel met 0,3%-punt dalen naar 3,4%. Dit is hetzelfde marktaandeel al een jaar geleden. Radio Veronica steeg met 0,1%-punt naar 5,0%.

Bij NPO Radio 1 was de sportzomer goed te zien. Het marktaandeel bij 20-49 jaar steeg voor de derde meting op een rij. Dit keer kwam er 0,2%-punt bij, waardoor Radio 1 nu 3,0% noteert. Ten opzichte van een jaar geleden, toen de zomer sportvrij was, is de stijging 0,8%-punt.

100% NL daalde licht naar 3,9%, maar doet het wel 0,3%-punt beter dan een jaar geleden. Kink daalde met 0,2%-punt naar 1,6%, terwijl Sublime juist met 0,2%-punt steeg naar 0,8%. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten