NPO presenteert De Week van de Podcast

De NPO presenteert ‘De Week van de Podcast’. De week start op Dierendag, maandag 4 oktober. Afsluiter van deze week vormt dit jaar het eerste NPO Podcastevent in TivoliVredenburg in Utrecht, waar zondag 10 oktober op vier podia achttien verschillende podcasts te horen én te zien zijn.

NPO presenteert De Week van de Podcast In De Week van de Podcast en het NPO Podcastevent laten de landelijke radiozenders NPO Radio 1, 2, 4, 5, NPO 3FM en NPO Zapp/Zappelin het publiek kennis maken met bestaande en nieuwe podcasttitels.

“Podcast is uitgegroeid tot een volwassen medium, mede dankzij de vele getalenteerde makers van de publieke omroepen. De NPO heeft het grootste podcastaanbod van Nederland, van een uitstekende kwaliteit en daar ben ik trots op”, zegt Jurre Bosman, directeur audio NPO.

“Met De Week van de Podcast en het NPO Podcastevent willen we nog meer luisteraars in aanraking brengen met deze vorm van audio.”

NPO Podcastevent
Tijdens het eerste NPO Podcastevent op zondag 10 oktober in het Utrechtse TivoliVredenburg zijn op vier podia achttien verschillende podcasts te horen én te zien van de publieke omroepen. Liefhebbers kunnen een opname bijwonen en in contact komen met de mensen achter hun favoriete podcasts.

De Week van de Podcast
De landelijke radiozenders van de NPO hebben van 4 tot en met 10 oktober veel aandacht voor podcasts. Zo staat in het door Mischa Blok gepresenteerde Miss Podcast van 4 tot en met 7 oktober van 15.30 tot 16.00 uur in elke aflevering een podcastmaker centraal, zoals Malou van der Starre (Eitje, NTR), Annegriet Wietsma (De Deventer Mediazaak, Argos, VPRO/Human) en Giel Beelen (Kukuru).

Op zaterdag 9 oktober zendt NPO Radio 1 een special uit tussen 19.00 en 22.00 uur rond de nieuwe podcast Wat Blijft (Human), gepresenteerd door Coen Verbraak.

Andere werelden
Jurre Bosman: “Live radio vind ik een mooie start van de dag om snel geïnformeerd te worden, maar ik kies ook graag een podcast die me in contact brengt met andere werelden, culturen of tijden. Ik kan iedereen De Deventer Mediazaak aanraden, waarin Annegriet Wietsma feiten en fictie van elkaar probeert te onderscheiden – fascinerend en huiveringwekkend tegelijk. Ook Lang verhaal kort, een daily van de hand van de makers van NOS op 3, vind ik een goed voorbeeld van de meerwaarde van de publieke podcasts: het nieuws kort uitgelegd op het moment dat het jou uitkomt.” [Radio.NL]

Gerelateerde berichten