Search
Close this search box.

Vlaanderen: Qmusic start met urban zender Q-Downtown op DAB+

Qmusic breidt in België maandag (25 oktober) zijn digitale aanbod uit met het gloednieuwe station Q-Downtown. Luisteraars kunnen vanaf dan 24/7 genieten van de beste hiphop en r&b-muziek. Q-Downtown is vanaf 17 uur te ontvangen via internet en DAB+.

Van Drake en Beyoncé tot Lil Nas X, Cardi B en Zwangere Guy. Bij Q-Downtown heeft muziek elke dag het hoogste woord.

Toch zal er niet uitsluitend non-stop muziek te horen zijn. Zo kruipt Q-deejay Jolien Roets elke werkdag tussen 17 en 19 uur achter de microfoon. Ze draait de nieuwste releases en houdt iedereen op de hoogte over de nieuwtjes uit de wereld van hiphop en r&b.

Aansluitend, tussen 19 en 21 uur, mixt elke werkdag een ander bekend gezicht uit de scene zijn of haar favoriete tracks aan elkaar. Op maandag is dat dj NC, op dinsdag Assia MK, op woensdag Raiatwinz, op donderdag Zoey Hasselbank en op vrijdag dj Yones. Elk uur is er ook een kort nieuwsbulletin met nieuws uit Vlaanderen en de wereld.

‘Jonge mensen de liefde voor digitale radio laten ervaren’
“Q-Downtown wordt een platform waar muziek en lifestyle hand in hand gaan, waar jonge radiomakers de muziek kiezen en de programma’s maken, en waar veel ruimte is voor dialoog”, legt Michael Dujardin, channel manager Qmusic, uit.

“Bovendien krijgen artiesten van eigen bodem een springplank die ze in andere media op dit moment misschien missen. Met Q-Downtown zijn we ervan overtuigd dat we een station creëren dat perfect complementair is met Qmusic. We gaan jonge mensen de liefde voor digitale radio kunnen laten ervaren terwijl we hen up to date houden over wat er gebeurt in de wereld.”

Ook op Qmusic België zelf krijgt Q-Downtown de nodige promotie. Vanaf zaterdag 6 november presenteert Jolien Roets tussen 20 en 22 uur er het nieuwste en het beste uit de wereld van hiphop. Het programma vervangt ‘Hot ’n Fun’ dat ze al presenteert.

Netwerk
Op welk DAB+-netwerk Q-Downtown precies gaat uitzenden is nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk wordt dit ‘DAB+ Vlaanderen 2’, waar het de plek van de rockzender Willy inneemt. Willy migreerde onlangs naar ‘DAB+ Vlaanderen 1’. [RadioWereld.NL]

Foto: DPG Media