Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO moet 100 miljoen euro bezuinigen

De Nederlandse Publieke Omroep moet vanaf 2026 structureel 100 miljoen euro bezuinigen. Dat hebben de partijen PVV, NSC, BBB en VVD afgesproken in hun hoofdlijnenakkoord. Momenteel ontvangt de NPO ruim 960 miljoen euro aan financiering.

Foto: NPO

De partijen willen dat de NPO zich meer richt op digitalisering en het aantrekken van een jonger publiek. In het akkoord staat dat de NPO hervormd moet worden om journalistieke kwaliteit en een veelzijdig aanbod te waarborgen. “Toekomstbestendigheid en transparantie van kosten staan daarbij voorop.

Het debat over het hoofdlijnenakkoord zal plaatsvinden op woensdag 22 mei. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. 200 Miljoen te weinig nu wordt 3 FM en NPO 3 niet afgeschaft als het maar 100 miljoen is.
    En jongeren luisteren en kijken toch niet naar de NPO waar ze zich meer op moeten richten tenkoste van de ouderen.
    Ook hier heeft de VVD weer zijn zin in gekregen bah.