VS: Alt 92.3 New York City zet ochtendduo op straat

De alternatieve radiozender Alt 92.3 (WNYL) in New York City heeft afgelopen week afscheid genomen van haar ochtendduo Cane Peterson en Corey Bonalewicz. De show werd ook uitgezonden op zusterstations in onder meer Detroit, Miami en Orlando.

Alt 92.3 WNYL

Wat de exacte reden voor het ontslag van Cane & Corey is, is nog onduidelijk. Wel waren er de afgelopen periode de nodige aanvaringen tussen het duo en hun bazen. Allereerst werden ze onlangs twee weken geschorst, nadat er een vloek tijdens hun uitzending op de radio te horen was en dat ze hierover gelogen hadden tegenover hun bazen om het te verdoezelen.

Daarnaast hebben de heren een eigen podcast geüpload bij Apple en Spotify, waarmee ze contractbreuk hebben gepleegd. Audacy, eigenaar van Alt 92.3 en werkgever van Cane & Corey wil podcasts in eigen beheer uitgeven.

Onvrede
Geheel in stijl klappen de heren dan ook uit de kast hierover in een podcast gemaand “We got fired”. Hierin verklaard Cane ook dat ze afgelopen week in eerste instantie niet te horen waren, omdat Audacy, net als andere radiogroepen, een vaccinatieplicht heeft ingevoerd voor medewerkers. Zowel Cane als Corey weigeren zich te laten vaccineren tegen corona.

Ook spuwen de heren hun gal dat ze van Audacy geen cent extra hebben gekregen, nadat hun show in september vorig jaar werd uitgerold naar andere radiostations. Ook klagen ze over de slechte muziekmix van Alt en onthuld Cane dat hij een aanbod kreeg van Audacy om voor 7500 euro per jaar de ochtendshow te gaan voicetracken.

Cane Peterson en Corey Bonalewicz
Foto: video still

WINS op FM?
Door het ontslag van het duo is op de radiostations nu non-stop muziek in de ochtend te horen. Wat Alt 92.3 in de toekomst gaat doen is nog onduidelijk. De heren hebben er in hun podcast wel een idee over: Alt 92.3 zou geslachtofferd gaan worden voor een “All News” station.

Auadacy heeft twee nieuwszenders in New York City, die beiden op AM uitzenden: 1010 WINS en WCBS Newsradio 880. Een tendens in de VS is dat nieuwszenders steeds meer migreren van AM naar FM. Recent trok Audacy nog de stekker uit 92.3 Now in Los Angeles om de nieuwszender KNX op de FM-frequentie te gaan uitzenden.

Ook in New York City zou dat geen vreemde beslissing zijn. Alt is met 1,8% marktaandeel het slechtst beluisterde radiostation van Audacy op FM in de Big Apple. Grote kanshebber op de frequentie is dan WINS. Momenteel scoort dit station op AM al een marktaandeel van 3,6%. WCBS lijkt een minder logische keuze, aangezien Audacy ook al een classic hits zender met dezelfde callsigns op FM heeft. [RadioWereld.NL]