Search
Close this search box.

Limburgse omroep L1 leidde ruim 1,2 miljoen euro verlies door interne strubbelingen

De interne strubbelingen bij L1 hebben er voor gezorgd dat de Limburgse publieke omroep vorig jaar flink in de rode cijfers is gedoken, zo meldt 1Limburg. In 2021 leidde L1 maar liefst bijna 1,22 miljoen euro verlies door een hoog aandeel incidentele kosten. Ter vergelijking: in 2020 behaalde de omroep nog een plus van ruim drie ton.

Foto: RadioWereld.NL

De incidentele kosten die L1 vorig jaar had waren onder meer ontslagvergoedingen, advocaatkosten en kosten voor de door de Ondernemingskamer aangewezen interim-medewerkers.

Begin vorig jaar kwam het tot een harde botsing tussen de Raad van Commissarissen (RvC) en Directeur-bestuurder Peter Elbers enerzijds en de Ondernemingsraad anderzijds. Dat resulteerde in een flinke vertrouwensbreuk, die tot bij de Ondernemingskamer werd uitgevochten. Die greep uiteindelijk in door de RvC buiten spel te zetten.

In juli mocht Elbers z’n spullen pakken bij de omroep, terwijl een paar weken later een groot deel van de RvC opstapte. Begin dit jaar maakte ook hoofdredacteur Leo Hauben bekend na 30 jaar zijn functie neer te leggen. Inmiddels is de zoektocht naar een opvolger gestart.

Als de interne strubbelingen er niet waren geweest, dan had L1 financieel gezien kunnen terugkijken op een positief jaar, waarbij de omzet hoger lag dan het jaar ervoor. Het tekort van 1,2 miljoen wordt overigens gedekt uit de reserves van Stichting Omroep Limburg, de zendmachtiginghouder van L1. Dit jaar hoopt de omroep in elk geval break-even te draaien. [RadioWereld.NL]