L1 komt de maand oktober in actie: geef een jas, verwarm een hart!

De regionale omroep L1 in Limburg wil de provincie van 2 tot en met 30 oktober winterproof maken. Onder de noemer ‘Limburg Helpt: geef een jas, verwarm een hart!’ gaat L1 helpen om zoveel mogelijk winterjassen in te zamelen voor mensen die deze het meest nodig hebben.

Ook Limburg telt een groot aantal dak- en thuislozen en mensen die in armoede leven. Omroep L1, Stichting Samen voor Maastricht en diverse Limburgse gemeenten bundelen hun krachten voor een warme winteractie. Gedurende de actieperiode worden er inzamelpunten opgezet. De ingezamelde jassen worden zoveel mogelijk in de eigen gemeentes verdeeld. De rest wordt verdeeld via Kledingbank Limburg.

Actieweek op alle kanalen van L1
De laatste week, van maandag 23 tot en met maandag 30 oktober, wordt door L1 omgedoopt tot officiële actie week. In deze week besteden alle programma’s op radio en tv extra veel aandacht aan de acties die op touw zijn gezet. De actie eindigt op 30 oktober in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. [RadioWereld.NL]