Rick van Velthuysen vanaf maandag niet meer in de ochtend op Radio Veronica

Rick van Velthuysen is vanaf maandag (11 september) niet meer in de ochtend op Radio Veronica te horen. ‘Rick in de Morgen’ wordt in elk geval komende week vervangen door ‘Ook Goeiemorgen’ met Frank van der Lende, zo blijkt uit de programmering op de website van Veronica. 

Foto: Ben Houdijk / Radio Veronica

Wat de reden is dat Van Velthuysen vanaf maandag niet meer te horen is, is onduidelijk. Vrijdagochtend waren er nog geen tekenen dat de ochtendshow komende week niet te horen zou zijn, want de deejay sloot zijn programma gewoon af met de promo dat Rick in de Morgen maandag weer te horen is.

Van Velthuysen was sinds begin juni in de ochtend op Radio Veronica te horen. Hij had de zware taak om het team van Tim Klijn op te volgen, die naar Radio 538 zijn verhuisd. Het gevolg was dat de luistercijfers flink daalden.

Of Van Velthuysen binnenkort weer terugkeert op Radio Veronica is nog onduidelijk. Opvallend is dat ook de ‘snel naar’ tegel voor Rick in de Morgen van de homepage is verdwenen. [RadioWereld.NL]

6 reacties

 1. Dat is apart, een dj voor de ochtendshow aantrekken om hem na nauwelijks 3 maanden naar het weekend te gaan degraderen omdat je zijn rechtse meningen niet aanstaat. Rick van Velthuysen zijn opvattingen zijn toch wel bekend en dan blijft het vreemd dat de linkse Rob Stenders een rechtse dj voor de ochtendshow binnenhaalt? Hoe help ik een radiostation net als radio 3FM om zeep.

  Om deze dan voor een linkse Frank van der Lende te gaan vervangen is dan ontzettend onlogisch? Kennelijk heeft Rob Stenders door de overname door Mediahuis niets meer te vertellen. Dat Rick van Velthuysen dit zelf nog pikt. Maar dat zal wel met de riante vergoeding die elke maand naar zijn bankrekening overgemaakt wordt te maken hebben.

 2. Enorm spijtig als Rick van Radio Veronica moest verdwijnen vanwege zijn “politieke” mening. Overigens is dat momenteel een aanname. De “echte” reden is niet bekend gemaakt. We zullen dus het nieuws moeten afwachten.
  Het zou om welke reden dan ook heel jammer zijn als Rick niet meer terug komt.
  Ziekte zal niet de reden zijn. Want ook Koert zit niet meer op zijn plaats.

 3. Dat was vanochtend balen, geen Rick maar Frank.
  Daag veronica, ga wel tim klijn luisteren, als ze niet teveel baggermuziek moeten draaien.

 4. Ik vind het een blamage om Rick weg te halen ben ook accuut aan het rond zwerven welke radiostation het leukst is in de morgen. Momenteel is het 538, Veronica heeft voor mij afgedaan ze glijden echt weg. Is het Rob & Carolien? Ik heb hier geen woorden voor als het bij die 2 ligt.

  1. Heb al eerder de conclusie getrokken dat Rob Stenders en zijn maîtresse meer kapot maken als opbouwen. Ben zelf grote fan van Rob hoor, maar helaas is deze job een treetje te veel voor hem geweest. Zie Veronica steeds verder zinken naar de afgrond.