Radio Veronica verhuist Johan Derksen naar de nacht

Johan Derksen is niet langer meer de dagafsluiter op Radio Veronica. Sinds maandag is zijn programma ‘Muziek voor volwassenen’ pas om middernacht te horen in plaats van om 23 uur. Willem Doreleijers gaat nu een uur langer door ’s avonds.

Foto: video still Youtube

Derksen was sinds augustus vorig jaar op het laatste uur van de dag te horen op Radio Veronica. Het verplaatsen van zijn programma is één van de vele wijzigingen die momenteel doorgevoerd worden in de programmering.

Begin deze maand ging al het weekend op de schop en is er afscheid genomen van Tineke de Nooij, Bram Molenaar en Francis Dix. Jeroen Drogt en Jannes drop zijn eveneens uit de programmering verdwenen, maar blijven wel als invaller aan het station verbonden. [RadioWereld.NL]

9 reacties

 1. Danny Vera hebben ze op de zaterdagavond gezet en nu Derksen in de nacht .
  Dus op weg naar nog minder luisteraars waar zijn ze mee bezig ?

  1. Nou, echt belachelijk. Eindelijk eens wat muziek wat niet hedendaags is en dat zetten ze dan op onmogelijke tijden. Nu andere zender voor mij.

 2. Tja, Veronica is een zinkend schip, met Rob Stenders had het nog wat kunnen worden. Heel jammer dat zo’n naam ten onder gaat.

  Waar Joe radio nu voor gaat had Radio Veronica allang kunnen staan. Elke keer een verandering geeft de luisteraar geen vertrouwen.

  Breng het concept van Radio Veronica van bijvoorbeeld toen nog op radio 3 zat terug en met de alarmschijf en de roepie roepie vogel en de muziek van die jaren.

  Heerlijk en gewoon weer Hit radio Veronica, wat een tijd was dat

 3. Gewoon een Nederlandse BBC oprichten, kwaliteit, geen reclame en weg met de commerciële zenders. Johan Derksen zijn ideale uur laten verzorgen en al die grootverdienende mislukte komieken (Dj’s) naar hun droomland de VS sturen. En de hele zondag weer net als vroeger lekker veel VPRO. Niet de ‘Woke’ -versie van nu maar een ouderwetse goede versie. Maar wel stoppen met zomergasten want die is heel slecht geworden met steeds minder fragmenten en dus ook steeds minder inhoud. Psychoanalyse van de gast was toendertijd niet centraal. En er is ooit onderzoek gedaan, voor een heel klein beetje bijdrage kan de tv zonder reclame.

 4. Schandalig dat Johan Derksen verplaatst wordt. Tineke helemaal niet meer. Voor de oudere luisteraars is er niet veel meer aan. En dan dat domme geklets van Sander Lantinga overdag. Triest allemaal. Gauw een andere zender opzoeken.