Zoek
Sluit dit zoekvak.

Johan Derksen start maandagavond met eigen radioprogramma op Veronica

Johan Derksen sluit vanaf maandag (15 augustus) de dag af met zijn eigen programma ‘Muziek voor Volwassenen‘ op Radio Veronica. Het programma is van maandag tot en met vrijdag van 23:00 uur tot 00:00 uur te horen. In het weekend sluit Tineke de Nooij de dag.

Foto: video still Youtube

Muziek voor Volwassenen draait om muziek, geheel in strijd met mijn karakter cijfer ik mezelf weg. De echte liefhebbers en de grote groep oudere jongeren vormen mijn doelgroep,” legt Derksen uit.

Het wordt geen nostalgisch programma, maar er komt dagelijks mooie muziek uit, die je nooit op de radio hoort. Het wordt daarom een mix van blues, Americana, soul, country, gospel en rock. En ik pretendeer geen discjockey te zijn, ik draai slechts plaatjes. Zonder door nummers heen te praten. Muziek voor Volwassenen draait om muziek, geheel in strijd met mijn karakter cijfer ik mezelf weg. De echte liefhebbers en de grote groep oudere jongeren vormen mijn doelgroep.

De programma’s zijn niet live. Ze worden van te voren opgenomen omdat Derksen ook nog dagelijks op SBS6 te zien is in Vandaag Inside.

Veel heeft de presentator overigens niet met Radio Veronica. “Ik heb niets met jullie wereldje“, aldus Derksen. “Ik kom ook nooit op tv-bijeenkomsten. Ik ga nooit naar bruiloften en partijen. Ik doe niet mee aan appgroepen. Ik ben helemaal niet gezellig.

Derksen gaat dat allemaal heel anders doen tijdens Muziek voor Volwassenen. “Ik voel me ook geen collega. Ik voel me ook geen discjockey. Ik draai plaatjes. Ik praat niet door platen heen. Ik maak geen grapjes. Ik heb uiteraard geen sidekicks“, aldus Derksen. “Het is allemaal hetzelfde: lachen, gieren, brullen en sidekicks. Dat is jullie vak, en daar zal een doelgroep voor zijn, maar ik ben een oude man en ik zit heel anders in m’n vel.” [RadioWereld.NL]