Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tineke de Nooij zaterdag weer op de radio

Tineke de Nooij is vanaf dit weekend terug op de Nederlandse radio. De Nooij maakte in januari 2022 haar laatste radioprogramma op NPO Radio 5. De 81-jarige de Nooij zette toen een punt achter haar radiocarrière. Maar kwam daar later op terug. Ze gaat bij Radio Veronica op zaterdag en zondagavond tussen 23.00 en 00.00 uur een programma maken.

Foto: video still Radio 5

Vanaf zaterdagavond 13 augustus om 23 uur draai ik op Veronica Nederlandse popbands en op zondagavond van 23 uur tot middernacht met muziek die ik zelf ook draaide in de jaren 70 en 80”, aldus De Nooij. Het zal wel even wennen zijn voor haar want de programma’s zijn niet live. Ze worden van te voren opgenomen.

De Nooij maakte in januari haar laatste radioprogramma op NPO Radio 5. Onlangs liet ze tijdens een speciale veteranen-uitzending op Radio Veronica echter weten radio ontzettend te missen. Dat hoorde zenderbaas Rob Stenders ook, die haar gelijk een programma aanbood.

Wie Radio Veronica zegt, zegt Tineke”, aldus Stenders. “Vanaf het schip tot aan Hilversum, Tineke was erbij en is een radiovrouw in hart en nieren. Als zij aangeeft dat ze weer radio wil maken, wie zijn wij dan om daar geen gehoor aan te geven!

Door de komst van De Nooij is De Platencast met Martijn Richters uit de programmering verdwenen. Het beste uit de Top 1000 Allertijden Allertijden met Arjan Snijders (zaterdag) en Ik vraag dit voor een vriend met Bas van Teylingen (zondag) schuiven hierdoor een uur naar voren en beginnen al om 20 uur. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Waarom zo laat op de zaterdag en zondagavond als het zo’n vakvrouw is volgens Stenders ?
    Overdag is er toch ook plaats genoeg in het weekend zondag bijvoorbeeld na Danny Vera en dan kan het nog live ook nu wordt ze weggestopt tegen middernacht onbegrijpelijk .