Tineke de Nooij bedankt haar luisteraars na 60 jaar op de radio: “Het ga jullie allemaal goed” (audio)

De 80-jarige Tineke de Nooij zet écht een punt achter haar radiocarrière. Zaterdagmiddag nam ze officieel afscheid in een speciale feestelijke uitzending tijdens de TinekeShow vanuit Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. In de vier uur durende uitzending zonder publiek werden aan de hand van een speciale Tineke Top 40 veel oude radioherinneringen besproken door Erik de Zwart en Tineke de Nooij.

Foto: video still Radio 5

Als 12-jarige was ze in 1953 voor het eerst op de radio te horen. Ze moest toen een korte tekst inspreken voor een padvindersprogramma. “Dit is de Avro, hoort zegt het voort.

Maar ze kwam pas op 1 sept 1960 in dienst bij Radio Veronica. En in 1962 maakte ze vanaf het Radio Veronica-schip haar debuut als presentator van het dagelijkse programma Koffietijd. Dat stopte in 1974, toen vertrok ze naar Hilversum waar ze verschillende programma’s maakte voor de toenmalige radiozenders Hilversum 3 en Hilversum 4.

Later (1982) presenteerde ze onder meer ook het tv-programma Tineke, dat bekend werd door de begintune ‘1,2,3,4,5,6,7,8,9… Tineke!’.

Foto: video still Radio 5

Sinds 2010 was Tineke op NPO Radio 5 te horen. Eind oktober stopte zeer onverwacht met het presenteren van haar radioprogramma. Ze wilde meer van haar vrije tijd genieten en meer reizen. Dus mocht Erik de Zwart de honneurs waarnemen op NPO Radio 5. Vanaf februari neemt Angela Groothuizen het tijdslot definitief over.

De Nooij kreeg in 2007 ook nog een speciale prijs Oeuvre Award uitgereikt tijdens de eerste editie van de Radiobitches Awards. Helemaal stoppen doet ze overigens nog niet. Tineke gaf aan dat ze waar nodig invalwerk wil blijven doen voor Omroep Max.

Foto: video still Radio 5

Van Omroep Max directeur Jan Slagter kreeg ze bij het afscheid een cheque van 5000 euro om een lange vakantie te maken.

Foto: video still Radio 5

Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Daarnaast werd ze door de burgemeester van Baarn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Foto: video still Radio 5

Foto: Facebook, NPO Radio 5

De Nooij: “Sinds 2010 heb ik met heel veel liefde TinekeShow gemaakt, ik heb zoveel mooie gesprekken kunnen voeren, bijzondere gasten mogen ontvangen en geweldige live-optredens in mijn show gehad.

Ruim 10 jaar heb ik dagelijks een programma gemaakt en de laatste twee jaar wekelijks. Reken maar dat ik dat allemaal zal missen, vooral de luisteraars met hun support en enthousiasme, de muziek en wat dacht je van mijn leuke collega’s, maar ik heb het gevoel; ik moet nu op reis nu het nog kan. Ik kijk er ontzettend naar uit.

Aan het einde van haar uitzending bedankte Tineke haar luisteraars. “Bedankt nogmaals voor al jullie goeie wensen. Het ga jullie allemaal goed en blijf gezond!

De laatste woorden
Beluister de laatste woorden van Tineke op NPO Radio 5 hieronder. [RadioWereld.NL]

Foto’s van de hele uitzending.

Foto: video still Radio 5
Foto: video still Radio 5
Foto: video still Radio 5
Foto: video still Radio 5
Foto: video still Radio 5
Foto: video still Radio 5