Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tineke de Nooij: “Zou graag nog een radioprogramma willen presenteren”

Tineke de Nooij blaast volgende maand 83 kaarsjes uit, maar achter de geraniums gaan zitten weigert ze. “Stilzitten kan ik echt niet, schei uit!”, zegt ze in De Telegraaf. Ook stroomt het radiobloed nog altijd door haar aderen. “Ik zou tóch graag nog een radioprogrammaatje willen presenteren…

Foto: video still NPO Radio 5

De Nooij zwaaide in januari 2022 af bij NPO Radio 5 om van haar pensioen te gaan genieten. Maar lang duurde dat niet, want ze bleef besmet met het radiovirus. Daarom ging ze in augustus van dat jaar aan de slag bij Radio Veronica, om daar een programma op zaterdag- en zondagavond te presenteren.

Maar ruim een jaar later kwam er abrupt een einde aan de programma’s van De Nooij op Radio Veronica. Nieuwe eigenaar Mediahuis wilde niet langer de huur van een externe studio voor het opnemen van haar programma’s betalen. “Daarna kreeg ik nog wel aanbiedingen van andere radiostations, maar na al dat gedoe had er daar helemaal geen zin meer in,” aldus de presentatrice in De telegraaf. Nu komt ze hier op terug.

Ondertussen werkt ze samen met journalist Gideon van Aartsen aan een boek. Dat wordt geen biografie, maar boek vol anekdotes, avonturen en gedachten van De Nooij. “Maar aan de stroom verhalen komt maar geen einde. Ik heb zo veel meegemaakt. We hebben nu al vele uren met elkaar gesproken.

Maar eerst gaat De Nooij van haar 83e verjaardag genieten. Samen met haar twee oudste kleindochters gaat de een muzikale cruise langs Noorwegen maken. [RadioWereld.NL]

Eén reactie