Francis Dix: “Hoefde niet heel lang na te denken over programma op Veronica”

Francis Dix hoefde er niet lang over na te denken toen ze onlangs een vast programma kreeg aangeboden op Radio Veronica. “Het is toch een beetje een gevalletje van ‘back tot he roots’ en ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan’.

Foto: video still

Dix was in de jaren ’80 en ’90 een vertrouwde stem op de Nederlandse radio. Ze werkte onder meer voor het publieke Veronica, Power FM, Radio 10 en Radio 8FM. Daarna verdween ze geruisloos uit de ether. Enkele jaren geleden dook Dix opeens op als nieuwslezer op diverse lokale en regionale radiostations.

Op het presenteren van een programma zat Dix niet echt meer te wachten, zo liet ze twee jaar geleden nog weten in een interview met Patrick Kicken voor RadioWereld.NL. Maar dit jaar ging ze toch weer over stag. “De afgelopen maanden heb ik hier en daar al wel wat invalklusjes gedaan, het meeste vooral laat op de avond om de techniek met alle nieuwe apparatuur een beetje onder de knie te krijgen”, zo vertelde ze zaterdag op de radio.

En die invalklusjes bij Radio Veronica, alsmede een programma op Vintage Veronica, hebben het vuurtje dan ook weer aangewakkerd. “Ik ben echt heel erg blij dat ik na al die invaluurtjes opeens een belletje kreeg van ‘wat zou je er van denken om je vaste programma te krijgen?’ Daar hoefde ik niet heel erg lang over na te denken.

Sinds afgelopen weekend is Dix elke zaterdagochtend tussen 10 en 12 uur te horen met ‘Goud van Oud’ op Radio Veronica. “Ik ben zo blij en verrast dat ik hier sta.” [RadioWereld.NL]