BNN bestaat 25 jaar

BNN werd vandaag, 15 augustus, alweer 25 jaar geleden opgericht. Dat was in 1997 door Bart de Graaff samen met Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Deze nieuwe publieke omroep richtte zich vooral op de doelgroepen jongeren en jongvolwassenen tussen 15 en 35 jaar.  De eerste uitzending werd gemaakt op 6 september 1998.

Televisiepresentator en BNN-directeur Bart de Graaff overleed vijf jaar later in 2002 op 35-jarige leeftijd. Bart kampte al vanaf zijn 9de jaar met een ernstige nierziekte na een ongeluk. Een zeldzaam virus stak vervolgens de kop op, dat zijn nieren aantastte. Vanaf die tijd leefde de Graaff in het lichaam dat het postuur had van een kind.

Op 1 januari 2014 ging BNN, dat staat voor Bart’s Neverending Network, samen met omroepvereniging Vara. BNN en VARA fuseerden formeel op 1 september 2018. Daarmee kwam een eind aan BNN. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten