80s radio Harmony gestart op DAB+ in West-Duitsland

80s Radiozender Harmony is sinds dinsdag ook op DAB+ in de West-Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen te beluisteren. Op kanaal 9D vervangt het station Zound1 Mix. De geruchten gingen al enige weken, maar nu is de wissel daadwerkelijk doorgevoerd.

Harmony ging in 2003 van start op FM in de deelstaat Hessen en is een zusje van Hit-Radio FFH, de populairste radiozender van Hessen. Aanvankelijk bracht het station onder het motto ‘Super Oldies für Hessen’ een mix van 60s, 70s en 80s. Sinds 2020 richt Harmony zich uitsluitend op de 80s. En omdat het station inmiddels ook al uitzond op DAB+ in Hessen, werd FM uit de naam geschrapt.

Met de uitbreiding op DAB+ naar de deelstaat Noordrijn-Westfalen breidt het station voor het eerst via de ether uit buiten Hessen. Het programma van Harmony dat in Noordrijn-Westfalen uitzendt is niet geheel gelijk aan het programma in Hessen. Onderdelen als nieuws, weer, verkeer en reclame zijn afwijkend in de twee deelstaten.

Het toevoegen van Harmony op DAB+ is de tweede wijziging op het netwerk in Noordrijn-Westfalen. Vorige maand werd Zound1 Max al vervangen door de jongerenzender Big FM uit Zuidwest-Duitsland. [RadioWereld.NL]