Search
Close this search box.

Leo Hauben stopt na 30 jaar als hoofdredacteur van Limburgse omroep L1 (update)

Leo Hauben stopt als hoofdredacteur van L1. Dit maakt hij bekend in een blog op de website van de Limburgse omroep. Hauben staat dit jaar 30 jaar aan het roer van de redactie van de omroep. Wie hem op gaat volgen is nog niet bekend. Volgens dagblad De Limburger was het niet Hauben’s eigen keuze om te stoppen, maar heeft de redactieraad hem onder druk gezet.

Foto: RadioWereld.NL

Van vier uur radio per dag gegroeid naar een 24/7 organisatie met radio, tv, online en een pakket social media”, zo schrijft Hauben. “We zijn een nieuwsorganisatie én een cultuurdrager. Die combinatie maakt dat we hele diepe wortels hebben in de Limburgse samenleving.

Ik doe mijn werk – een heerlijke hondenbaan – altijd met veel passie en plezier. De huidige bestuurder, die namens de Ondernemingskamer orde op zaken stelt bij L1, heeft een beroep op mij gedaan om dit jaar mee te helpen het bedrijf in rustiger vaarwater te brengen. Dat is mijn opdracht de komende periode.

Over een paar maanden zal een nieuwe man of vrouw in dienst treden, als beoogd opvolger van mij. Na een inwerkperiode treed ik terug als hoofdredacteur. Tot aan mijn pensioen blijf ik in dienst van L1, waarbij ik mij met groot plezier ga storten op mijn nooit verdwenen passie: journalistiek bedrijven.

Met het stoppen als hoofdredacteur is Hauben het volgende slachtoffer van de interne strubbelingen bij L1. In 2020 werden al twee bestuurders op straat gezet. Afgelopen jaar vertrok ook hun opvolger Peter Elbers en kwamen de Raad van Commissarissen en Ondernemingsraad lijnrecht tegenover elkaar bij de rechter te staan. Later stapte ook nog een deel van de Raad van Commissarissen op. [RadioWereld.NL]