Search
Close this search box.

Alle winnaars van het Gouden RadioRing Gala op een rij (filmpjes)

De ochtendshow Mattie & Marieke heeft afgelopen donderdag de 16e editie van de Gouden RadioRing gewonnen. Veel luisteraars beginnen hun dag met Mattie Valk en Marieke Elsinga op Qmusic, waar zij op vrolijke wijze het laatste nieuws en persoonlijke verhalen brengen. Zij ontvingen de prijs in de Vorstin in Hilversum uit handen van radio-icoon Tineke de Nooij.

Zilveren RadioSter Man
Zangeres Meau reikt de Zilveren RadioSter publieksprijs uit aan Bram Krikke. Dit is de derde keer dat de deejay van Qmusic deze prijs in ontvangst mag nemen.

Zilveren RadioSter Vrouw
Annemieke Schollaardt wint de Zilveren RadioSter Vrouw. In haar lunchprogramma op NPO Radio 2 breekt ze samen met de luisteraar de middag open en ontvangt ze spraakmakende gasten. Toine van Peperstraten reikt haar deze publieksprijs uit.

Marconi Award voor Aanstormend Talent
Andres Odijk ontvangt de Marconi Award voor Aanstormend Talent. De muziek van 3FM past hem als een op maat gemaakt pak en dat laat hij de luisteraars voelen zonder dat ze hem persoonlijk kennen. Zo’n uiting van talent verdient volgens de jury de Marconi Award voor Aanstormend Talent.

Gouden Podcast
Simon Heijmans reikt de Gouden Podcast uit tijdens de 16e editie van de Gouden RadioRing. Broers met Sam & Rijk is door het publiek gekozen als beste podcast van 2021

Marconi Oeuvre Award
Stefan Stasse ontvangt dit jaar de Marconi Oeuvre Award. Volgens de jury is het Stefans unieke creativiteit en verbeeldingskracht, zijn contact met de luisteraar en het overbrengen van emotie wat vele radiomakers inspireert.

Marconi Award voor Beste Zender
Zendermanager Peter de Vries van NPO Radio 5 ontvangt uit handen van Jan Paparazzi de Marconi Award voor Beste Zender. Volgens de jury een kwaliteitszender die ondanks het gebrek aan een FM-frequentie een enorme stijging in het marktaandeel maakt en daarmee terecht bekroond wordt met een Marconi Award. [RadioWereld.NL]