Search
Close this search box.

Eddy Keur ontvangt de Nachtwacht Award voor beste nachtprogramma

Een week na de uitreiking van de Gouden RadioRing heeft Eddy Keur de prijs voor het beste nachtprogramma van Nederland gekregen.

Foto: video still Youtube

Volgens de jury is de passie voor radio van Keur “nog steeds onmiskenbaar. Hij maakt zijn nachtprogramma met de kwaliteit van een drive-time show. Zijn gevoel voor humor, creativiteit, de band met zijn luisteraars en gebruik van vormgeving is wat radio zo’n uniek medium maakt.”

In Nederland worden nog weinig nachtprogramma’s gemaakt. Ook radiostations moeten steeds meer bezuinigingen. Diverse radiozenders hebben in de afgelopen jaren hun programmering al teruggebracht naar non-stop muziek. Toch blijft de jury van deze prijs zoeken naar nachtprogramma’s die goed in de nacht passen en zich samen met hun maker op een unieke manier onderscheiden van de reguliere shows. Nachtprogramma’s zorgen namelijk voor een speciale band tussen de luisteraar en de deejay en zijn ook een belangrijke manier om ook nieuw talent een kans te geven. Voor veel mensen is nachtradio met presentatie juist dé baken om door de nachtelijke uren te komen.

Nachtwacht Award
De Nachtwacht Award is sinds dit jaar een juryprijs van Spreekbuis.nl, dat is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1997 op Radio 1, 2 en 3FM te beluisteren was. Hoeveel mensenin de jury zaten is niet bekendgemaakt.

Tot vorig jaar was de Nachtwacht Award nog een publieksprijs. Eerdere winnaars waren Prem Radhakishun, Özcan Akyol, Astrid de Jong en Martijn Kolkman. [RadioWereld.NL]