Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marconi Award voor Beste Zender uitgereikt aan NPO Radio 5

NPO Radio 5-Zenderbaas Peter de Vries heeft donderdagavond de Marconi Award voor Beste zender in ontvangst genomen tijdens de uitreiking van de radioprijzen in de Vorstin in Hilversum. Eerder deze week werd al bekend dat Radio 5 deze prestigieuze award zou krijgen.

De jury zegt: “NPO Radio 5 is opgericht als zender met de specifieke doelgroep ‘ouderen’. Maar zeker is dat ook de generatie erachter de zender steeds vaker vindt. NPO Radio 5 was in 2021 de zender die het meeste marktaandeel wist te winnen; en dat zonder een FM-frequentie. De zender bevat programma’s die al jaren lang meegaan, waaronder Arbeidsvitaminen als langstlopende programma. Kortom, NPO Radio 5 is een kwaliteitszender geworden en dat is de luisteraar ook opgevallen.”

De Marconi Award voor de Beste Zender ging de afgelopen twee jaar naar Qmusic.

De vakjury voor de Marconi Awards bestaat voor deze editie uit: Mireille van Ark (BNR Nieuwsradio), Niels van Baarlen (Radio Veronica), Menno de Boer (NPO 3FM), Coco Hermans (Radio 538), Beitske de Jong (NPO Radio 4), Corné Klijn (NPO Radio 2/NPO Radio 5), Patrick Lodiers (NPO Radio 1), Barry Paf (100% NL), Domien Verschuuren (Qmusic) en Wibo Dijksma (juryvoorzitter). [RadioWereld.NL]

De Marconi Award is uitgereikt tijdens het RadioGala van het Jaar. Naast de Marconi Awards wordt ook de prestigieuze Gouden RadioRing uitgereikt. [RadioWereld.NL]