Search
Close this search box.

Branko Eijssen wordt de nieuwe directeur van L1

Branko Eijssen wordt de nieuwe directeur / bestuurder van de regionale publieke omroep L1. Hij treedt per 5 september aan. De Ondernemingsraad van L1 heeft positief geadviseerd over de voorgenomen benoeming.

Foto: L1

Branko Eijssen (44) heeft veel ervaring in de media. Hij is nu hoofd Marketing & Communicatie bij VDL en was daarvoor o.a. lid van de hoofdredactie van Dagblad De Limburger. Bij L1 wordt hij statutair bestuurder van Stichting Omroep Limburg en directeur van het daaronder opererende regionale publieke omroep L1.

Voorzitter Diana Monissen van de raad van commissarissen noemt hem de juiste kandidaat die de publiek omroep L1 op dit moment nodig heeft: “Hij is open, verbindend en benaderbaar en tevens een stevige gesprekspartner met visie, enthousiasme en kennis van zaken.

Eijssen wordt de opvolger van Harro Coumans, die deze functie nu interim vervult. Deze tussentijdse oplossing was nodig na een langdurig conflict tussen de Raad van Bestuur en het personeel enerzijds en de Raad van Commissarissen (RvC) en bestuurder Peter Elbers anderzijds. Het gevolg was dat zowel de RvC als Elbers vertrokken. [RadioWereld.NL]