Zoek
Sluit dit zoekvak.

Omroep Brabant, L1 en Qmusic Limburg weer in het teken van carnaval

Het carnaval barst weer los en daarom staan Omroep Brabant, L1 en Qmusic Limburg de komende dagen geheel in het teken van carnaval. De reguliere radioprogrammering komt hierdoor te vervallen.

Foto: Pixabay

Omroep Brabant warmt de luisteraar deze week al ’s avonds tussen 19 en 20 uur op met ‘Carnaval Vuuraf’. Vanaf vrijdag wijzigt de regionale omroep tijdelijk de naam in Roeptoetgat. Om 13 uur wordt het carnavalsweekend afgetrapt met ‘2 Uurkes vurgloeie’. Maarten Kortlever en Koen Wijn nemen ook een kijkje achter de schermen bij 3 Uurkes Vurraf en spreken daar diverse carnavalsartiesten. Uiteraard draaien ze ook de grootste carnavalskrakers van dit jaar.

Om 15 uur is traditiegetrouw ‘3 Uurkes Vurraf’ te horen. Jordy Graat ontvangt tijdens de uitzending, die zowel via radio als tv te volgen is, onder andere Lamme Frans, Gebroeders Ko, Lawineboys, Alpenzusjes, Gullie, René Schuurmans, Huub Hangop, Snollebollekes en natuurlijk de winnaar van Kies je Kraker van dit jaar.

Daarna is het op de radio non-stop Dweilradio, met op zaterdag tot en met dinsdag tussen 12 en 13 uur Graat en Christel de Laat achter de microfoon kruipen.

L1
Op L1 Radio wordt carnaval, of vastelaovend, vrijdagochtend om 8 uur afgetrapt met ‘Drie van hie’. De hele dag draait L1 de drie populairste vastelaovesplaten uit elke Limburgse gemeente.

Zaterdag vanaf 8 uur is Radio Vastelaovend te horen op de Limburgse omroep met carnavalsmuziek en reportages vanuit de regio. Om 11 uur is dan de daadwerkelijke start met de BBBBZ, de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting, vanaf de Zoepkoel in Venlo.

De rest van het weekend wordt eveneens grotendeels gevuld met Radio Vastelaovend. Op woensdag om 6 uur hervat L1 de reguliere radio-uitzending weer.

Qmusic Limburg
Naast de twee regionale publieke omroepen gaat ook Qmusic Limburg in de carnavalsstand. Vanaf zaterdagochtend gaat de non-stop hits formule gedurende vier dagen in de ijskast en brengt het station de beste nummers voor Vastelaovend. [RadioWereld.NL]