Harro Coumans interim-bestuurder bij L1

De Limburgse regionale omroep L1 heeft Harro Coumans gevraagd als tijdelijk bestuurder / directeur. Hij zal beginnen zodra de procedure bij de Ondernemingskamer is afgerond. Dat is waarschijnlijk al eind deze maand.

Foto: RadioWereld.NL

De procedure bij de Ondernemingskamer werd ruim een jaar geleden aangespannen door de Raad van Commissarissen (RvC) van L1 na een slepend conflict tussen RvC en bestuurder Peter Elbers enerzijds en het personeel anderzijds. Het gevolg was dat zowel de RvC als Elbers vertrokken.

Voor Coumans is de publieke omroep geen onbekend terrein. Hij werkte eerder als bestuurder en commissaris voor L1.

Barbara van Hussen heeft in de achterliggende periode namens de Ondernemingskamer de functie van commissaris vervuld voor de organisatie. Job van der Have vervulde de functie van bestuurder namens de Ondernemingskamer. Met het eindigen van de procedure bij de Ondernemingskamer komt aan hun rol bij L1 ook een einde.

Naast een interim-bestuurder heeft L1 ook drie beoogde leden voor de Raad van Commissarissen geworven. Zodra de procedure bij de Ondernemingskamer is geëindigd, zal hun benoeming bekend worden gemaakt.

Blik op de toekomst
De ondernemingsraad en de mediaraad van L1 hebben beide positief geadviseerd over de benoeming van de beoogde RvC-leden. Ook is positief geadviseerd over de benoeming van de interim bestuurder. De benoemingen zullen plaatsvinden door commissaris Barbara van Hussen.

Met de drie nieuwe leden voor de RvC zal de RvC weer op volle sterkte zijn. In de komende maanden zal L1 een nieuwe bestuurder en een opvolger voor de hoofdredacteur aanstellen.

Barbara van Hussen: “De aanstelling van Coumans tot de komst van de nieuwe bestuurder is ideaal. Coumans kent de organisatie door en door. Ook ben ik zeer blij dat ik drie nieuwe RvC-leden kan benoemen zodra de procedure bij de Ondernemingskamer is afgerond. Het is weer een belangrijke stap richting de toekomst van L1. Het zijn drie uitstekende kandidaten, met de juiste kennis en kunde die samen ook een goed team vormen. Job van der Have en ik kunnen eind juni met een gerust hart onze werkzaamheden bij L1 beëindigen en onze taken aan hen overdragen.” [RadioWereld.NL]