Aanstormende talenten volgen Scott Mills op bij BBC Radio 1

BBC Radio 1 schuift aanstormende talenten naar voor om Scott Mills op de volgen. Vanaf maandag 5 september zijn Dean McCullough en Vicky Hawkesworth van maandag tot en met donderdag tussen 13 en 15.30 uur te horen op de jongerenzender.

Mills kondigde eerder deze maand zijn vertrek aan bij BBC Radio 1. Vanaf oktober volgt hij Steve Wright op in de middag op BBC Radio 2.Daarom moest Radio 1 op zoek naar vervanging.

In plaats voor een gevestigde naam, kiest Radio 1 voor twee jonge aanstormende talenten. Want zowel McCullough als Hawkesworth maakten tijdens de kerstperiode 2020 hun debuut op de zender als onderdeel van de jaarlijkse ‘Christmas Takeover’ waarbij nieuwe talenten de kans krijgen om een programma te maken op de landelijke radio.

McCullough is sinds september vorig jaar in het weekend te horen op Radio 1, terwijl Hawkesworth regelmatig als invaller te horen is op de zender naast haar vaste programma op BBC Radio Manchester.

De keuze voor een duo mag enigszins opmerkelijk genoemd worden, omdat het blok tussen 13 en 15.30 uur over het algemeen tot de zogenaamde ‘office hours’ behoren waar veel stations juist inzetten op veel muziek.

Radio 1 doet dat echter al jaren anders, want tussen 10.30 en 13 uur is zelfs een trio te horen: Rickie Williams, Melvin Odoom en Charlie Hedges. Daarnaast wordt de middagshow tussen 15.30 en 18 uur gepresenteerd door een duo: Vick Hope en Jordan North.

Nieuw is dat het blok tussen 13 en 15.30 uur op Radio 1 voortaan niet meer vanuit Londen komt, maar vanuit Manchester, waar ook de studio’s van BBC Radio 5 Live en BBC Radio Manchester gevestigd zijn. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten