BBC radiodeejay Janice Long overleden

Voormalig BBC Radio 1 en 2-deejay Janice Long is afgelopen weekend overleden na een kort ziekbed. Ze was de eerste vrouw die begin jaren ’80 een dagelijks programma kreeg op BBC Radio 1. Long werd 66 jaar.

Foto: video still Youtube

Long werd geboren in Liverpool. Haar eerste stapjes in de radiowereld maakte ze dan ook in 1979 bij BBC Radio Merseyside, de lokale omroep voor Liverpool. Drie jaar later ging ze aan de slag bij Radio 1.

Daarna volgden onder meer BBC Radio 2, BBC WM in Birmingham en BBC 6Music. Sinds 2017 maakte ze een dagelijks avondprogramma op BBC Radio Wales. Ook maakte ze een programma in het weekend op Greatest Hits Radio.

Veel artiesten hebben hun succes mede te danken aan Long. Zo pakte ze al heel vroeg Amy Winehouse op, maar ook Frankie Goes To Hollywood, Adele en The Smiths braken door mede door de aandacht van Long.

Naast radio was Long ook op tv te zien, waar ze de eerste vrouwelijke presentator van ‘Top of the Pops’ werd. Ook was Long één van de presentatoren van het benefietconcert ‘Live Aid’ in 1985. [RadioWereld.NL]