VK: Steve Wright stopt na 24 jaar in de middag op BBC Radio 2, Scott Mills volgt hem op

Steve Wright stopt eind september na 24 jaar met zijn dagelijks middagprogramma tussen 14 en 17 uur op BBC Radio 2. Vanaf oktober neemt Scott Mills het stokje over, die de overstap maakt van BBC Radio 1. Daarnaast wordt de middagshow van Sara Cox met een uur verlengd.

Foto: video still Twitter / Youtube

Het programma ‘Steve Wright in the Afternoon’ is al sinds 1981 een begrip op de Engelse radio. Dat begon bij BBC Radio 1 waar hij de luisteraars kennis liet maken met het zogenaamde ‘Zoo format’, een show vol met gesprekken met typetjes, parodieën op bekende hits en ander entertainment. Gelijk smulden de luisteraars ervan.

Omdat het Zoo format in andere landen uitermate populair is in de ochtend, verhuisde Wright in 1994 naar dit tijdsslot. Maar opmerkelijk sloeg het niet aan.

In 1996 ging Wright aan de slag bij BBC Radio 2, waar hij eind jaren ’90 zijn huidige middagslot kreeg.

Nog altijd staat zijn show bol van de entertainment, al gaat het er wel wat rustiger aan toe dan in zijn Radio 1-tijd. Nu gaat de 67-jarige deejay het wat rustiger aan doen.

Na bijna 24 jaar zes shows per week te hebben gepresenteerd op Radio 2, maak ik me op voor een aantal gloednieuwe uitdagingen”, aldus Wright. “Radio 2 vertelde me enkele maanden terug dat ze ’s middags iets anders wilden doen, en ik dat begrijp ik. Laten we iemand anders eens de kans geven. Scott is een briljante en veelzijdige omroeper, hij is de man voor de job! En Sara is een geweldige presentatrice en een wonderbaarlijk persoon.

Geheel afscheid neemt Wright niet. Hij blijft zijn programma op zaterdagochtend op BBC Radio 2 presenteren. Ook gaat hij een aantal specials maken voor de zender.

Scott Mills van Radio 1 naar Radio 2
Scott Mills neemt vanaf oktober het programma over van Wright. Tegelijkertijd wordt het programma een uur ingekort en is hij tussen 14 en 16 uur te horen. Sara Cox begint dan om 16 uur in plaats van 17 uur.

Momenteel is Mills nog maandag tot en met donderdag tussen 14 en 16 uur op BBC Radio 1 te horen. Die zender gaat hij na 24 jaar verlaten. Ook stopt hij bij BBC Radio 5 Live.

De tijd vliegt eigenlijk als je plezier hebt, en dat is zeker het geval geweest de afgelopen 24 jaar bij mijn geliefde Radio 1”, aldus Mills. “Het station dat ik op mijn zesde in de slaapkamer al nadeed. Het station waar ik mijn moeder vertelde dat ik wilde werken, maar nooit in een miljoen jaar had gedacht dat ik dat zou doen.

Ik kan echt niet geloven dat ik Radio 2 mijn nieuwe thuis wordt! Ik verheug me erop om deel uit te maken van het team en samen te werken met mijn radio-idolen en vrienden in het legendarische Wogan House.

Overigens is Mills niet geheel onbekend voor de luisteraars van BBC Radio 2. De afgelopen jaren was hij al meerdere keren als invaller te horen op de zender. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten