BBC Radio 1 stelt zender wederom beschikbaar aan nieuw talent

BBC Radio 1 stelt haar zender eind dit jaar opnieuw ter beschikking aan nieuw radiotalent. Het is voor het derde jaar op een rij dat deejays van lokale radiostations of studentenradio’s de kans krijgen om een keer een programma te maken op de landelijke radio.

BBC Radio 1 stelt zender wederom beschikbaar aan nieuw talent Net als in Nederland is het ook in het Verenigd Koninkrijk heel gebruikelijk dat veel bekende deejays vrij hebben tussen kerst en nieuwjaar. Veel stations draaien dan ook met een speciale vakantieprogrammering.

De Britse publieke jongerenzender BBC Radio 1 vult deze vakantieprogrammering voor het derde jaar op een rij op een speciale manier in. Vanaf tweede kerstdag tot en met oudjaarsavond krijgt nieuw radiotalent een kans om landelijke radio te maken.

Sinds donderdag is het mogelijk voor aanstormend radiotalent om zich aan te melden voor de “Christmas Takeover”. Middels het beoordelen van ingestuurde demo’s maakt Radio 1 vervolgens een selectie van deejays die een plekje krijgen in het vakantieschema van de zender.

In 2019 kregen 35 deejays de kans om een programma op BBC Radio 1 te maken. Een jaar later volgde een nieuwe groep.

Voor een aantal van deze nieuwe radiotalenten heeft dit geresulteerd in een vast programma op BBC Radio 1. Zo presenteert Sian Eleri ‘Radio 1’s Chillest Show’ en ‘Radio 1’s Powerdown Playlist’, Sarah Story ‘Radio 1 Future Dance’ en ‘Victoria Jane ‘Radio 1 Future Soul.’

Ook voor Dean McCullough heeft het tot een eigen programma geleid. Hij presenteert nu de lunch van vrijdag tot en met zondag. “Toen ik vorig jaar mijn demo voor de Christmas Takeover indiende, had ik me niet kunnen voorstellen dat het me zou leiden naar waar ik nu ben! Deelnemen was de meest ongelooflijke ervaring en leidde tot zoveel geweldige kansen en ik zou iedereen die overweegt om te solliciteren 100% aanmoedigen om ervoor te gaan – je hebt absoluut niets te verliezen!” [RadioWereld.NL]