Top 40 springt in gat Hitzone en komt met verzamelalbum met actuele hits

Hitzone heeft na 24 jaar in februari de stekker eruit getrokken. De uitgave van de 100ste editie van ‘538 Hitzone’ was meteen de laatste cd. Daarmee kwam na 23 jaar een einde aan Nederlands langst draaiende hitcompilatie serie. Maar het goede nieuws is dat de verzamelalbums met de grootste hits niet verdwijnen.

De Top 40 gaat voortaan elk kwartaal een nieuwe cd uitbrengen. Erik de Zwart: Wij werden benaderd door een platenfirma die de cd nu gaat uitbrengen want er zijn nog steeds mensen die dat leuk vinden en de cd’s kopen.

De Top 40 wordt, net als Hitzone, vier keer per jaar uitgebracht in samenwerking met Stichting Nederlandse Top 40.

De verzamelalbums worden niet meer aan namen van bedrijven gekoppeld zoals TMF, Yorin FM en Radio 538. De nieuwe naam wordt nu: ‘Het Beste Uit De Top 40‘ met daaraan vast het jaar en het kwartaal, al wordt de cd wel ‘gepresenteerd’ door Qmusic. Op de eerste verzamelaar uit de nieuwe serie ‘Het Beste Uit De Top 40’ staan ruim 20 van de grootste hits van dit moment.

Zie ook: Nederlandse Top 40 verhuist van Radio 538 naar Qmusic

Top 40 op de radio
De Nederlandse TOP 40, die al sinds 2 januari 1965 wekelijks op de radio wordt uitgezonden, is de langstlopende hitparade van Nederland. Sinds 2019 is de Top 40 niet meer op Radio 538 maar op Qmusic te beluisteren op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur. [RadioWereld.NL]