Nederlandse muziek scoort goed in België

De single ‘Lief klein konijntje’ van de Nederlandse zanger Henkie verovert de hitlijsten van onze zuiderburen. Het nummer, over een konijntje met een vlieg op zijn neus, staat momenteel op de tweede plaats in de Belgische Ultra Top 100. Daarmee is het liedje in België populairder dan in Nederland. ‘Lief klein konijntje’ haalde de twaalfde plaats in de Nederlandse Top 100.

Het nummer ‘Rood’ van Marco Borsato staat op dit moment opnieuw op de hoogste positie in België, na die eerder al zeven weken te hebben bekleed. In Nederland was er ook al concurrentie tussen beide nummers. Zij wisselden in mei steeds de koppositie in de downloadcharts van radio 538 af.

Patrick Kicken
‘Lief klein konijntje’ was al een bescheiden hit tijdens carnaval en bij de après-ski in wintersportplaatsen. De definitieve doorbraak is vooral te danken aan Patrick Kicken. De dj van Veronica draaide het nummer in mei elke ochtend. Door de simpele tekst – in totaal vier regels – en een herkenbare melodie, die van ‘Glory, glory halleluja’, is het volgens de deejay een aanstekelijk liedje.

Van ‘Lief klein konijntje’ is ook al een filmpje gemaakt, dit is te vinden op de website van Patrick Kicken. Inmiddels is er ook een officiële ringtone van ‘Lief Klein Konijntje’. [Radio.NL/Novum]