Leegloop bij RTL FM: Vroom en Samuel stoppen

Menno Vroom en Julia Samuel nemen vandaag officieel afscheid bij het landelijke radiostation RTL FM, de zender die haar etherfrequenties (kavel A9) op 8 juli 2006 van de rechter moest afgeven aan 100%NL van Mediasales. Menno Vroom is vandaag voor het laatst te horen tussen 11.00 en 15.00 uur op RTL FM. Julia Samuel neemt vanavond tussen 21.00 en 24.00 uur afscheid. Julia zal dan voor het laatst ‘RTL Love Songs’ presenteren.

Menno Vroom
Menno Vroom is vanaf maandag 31 juli bij Radio 10 Gold te horen. Daar zal hij vanaf 14.00 uur tijdelijk Jos van Heerden vervangen. In oktober gaat de nieuwe programmering bij Radio 10 Gold. Dan wordt ook duidelijk op welke tijdstip Menno een eigen programma krijgt.

Julia Samuel
“Door het verlies van de etherfrequentie is het niet meer zoals het was”, aldus Julia Samuel. Julia neemt na 20 jaar afscheid bij RTL. Ze werkte sinds 1986 bij het voormalige Veronica, later werd dit Yorin. Zij heeft daar diverse televisieprogramma’s gepresenteerd, waaronder “Veronica goes to…”, “Veronica Auto” en “De Heilige Koe”. Haar laatste programma was “Casino TV” bij Yorin, waar zij ook jarenlang omroepster was.

Toekomst RTL FM
De uren van Menno Vroom en Julia Samuel worden non-stop en niet overgenomen daar andere deejays van het station. Door het vertrek van Menno en Julia blijven alleen Stefan Brau, Koen van Huijgevoort en Edwin Ouwehand te horen op RTL FM. Na het verlies van haar etherfrequenties gaat RTL FM in afgeslankte vorm verder, het station is nu alleen op de kabel en via satelliet te ontvangen. [Radiowereld.NL]