NPO 3FM haalt 2.345.107 euro op voor ‘Het Vergeten Kind’ (Update)

NPO 3FM heeft zaterdagavond om 17.00 uur het (voorlopige) eindbedrag van Serious Request 2022 bekendgemaakt: 2.345.107 euro. De opbrengsten komen ten goede van stichting ‘Het Vergeten Kind’. Glazen Huis-bewoners Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen maakten het eindbedrag bekend op het dak van het Glazen Huis.

Foto: Still 3FM

Sinds zondagmiddag zamelde 3FM geld in voor ‘Het Vergeten Kind’. Dat zet zich in voor kinderen in Nederland die opgroeien in een thuissituatie met heftige problemen.

Met dit prachtige bedrag kunnen we met Het Vergeten Kind al zoveel meer verschil maken”, reageert Margot Ende-van den Broek, directeur Het Vergeten Kind, verheugd.

Wat hebben we een fantastisch bedrag opgehaald voor Het Vergeten Kind“, zegt 3FM-zendermanager Menno de Boer. “Ik heb zoveel bewondering voor Sophie, Rob en Barend: de oprechtheid, hun doorzettingsvermogen én teamspirit. Ze hebben geweldige radio gemaakt die raakt tot diep in je hart: hartverwarmende gesprekken aan de brievenbus, de kleinste en grootste acties in heel het land en natuurlijk de unieke muzieksmaak die Nederland liet horen in de tienduizenden nummers die zijn aangevraagd voor Het Vergeten Kind. Het hele 3FM-team gloeit van trots dat we zoveel vergeten kinderen een lichtpuntje kunnen bieden. Nederland bedankt!

Luisteraars konden zeven dagen lang hun steentje bijdragen aan het goede doel door als vanouds een plaat aan te vragen voor geld, een donatie te doen of zelf in actie te komen. Serious Request 2022 werd afgesloten met een optreden van S10 en Kinderen voor Kinderen voor Het Glazen Huis.

Omdat er veel platen zijn aangevraagd en 3FM die nog niet allemaal heeft kunnen draaien, zendt het station tot en met vrijdag de Top Serious Request uit. [RadioWereld.NL]

Foto: still 3FM