Nieuw weekendprogramma voor Stefan Stasse op NPO Radio 5

Stefan Stasse krijgt vanaf januari 2024 een nieuw programma op NPO Radio 5. De deejay is dan elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14 en 16 uur te horen met ‘The Magical Mystery Tour’. Door zijn nieuwe programma stopt Stasse met zijn programma op NPO Radio 2, al is dit nog niet officieel bekendgemaakt. Kro-Ncrv, werkgever van Stasse, heeft nog niet gereageerd op vragen hierover.

Foto: Stijn Ghijsen

Momenteel presenteert Stasse op NPO Radio 5 al het programma ‘Goudmijn’. Dit programma gaat verdwijnen. Op vrijdag en zaterdag komt Stasse op de plek van ‘Open Huis’.

Het was de bedoeling dat Stasse al eerder de volledige overstap van NPO Radio 2 naar NPO Radio 5 zou maken. Al in 2017 kondigde de NPO aan dat de deejay zou wisselen van zender, maar daar protesteerden zowel Stasse als Kro-Ncrv en de luisteraars succesvol tegen, waardoor Stasse bij 2 bleef.

Wie het avondslot van Stasse op NPO Radio 2 gaat overnemen is nog niet bekendgemaakt. Dat wordt waarschijnlijk Rob Stenders, maar pas in de loop van 2024.

Meer veranderingen
Het nieuwe programma van Stasse is niet de enige verandering in de programmering van NPO Radio 5. ‘Volgspot’ met Hijlco Spaan verhuist naar de zaterdag- en zondagavond tussen 20 en 23 uur. Doordeweeks komt namelijk het nieuwe programma ‘De Avond Op Vijf’ tussen 20 en 23 uur. Gerja Wolf presenteert het programma van maandag tot en met donderdag, terwijl Giovanca Ostiana de vrijdag voor haar rekening neemt.

‘De Muzikale Fruitmand’ is vanaf januari zowel op zaterdag- als zondag tussen 18 en 20 uur te horen op NPO Radio 5. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Slechte zaak als de heer Stenders weer terug komt. Die heeft zijn kansen nu wel eens gehad.