Man met wapens in BnnVara-gebouw wilde presentator Tim Hofman doden

In september is een 41-jarige man uit Breda gearresteerd nadat hij gewapend met een vuurwapen en een mes in zijn tas het BnnVara-gebouw op het Mediapark in Hilversum was binnengedrongen aan het aan het Wim T. Schippersplein.

Foto: BnnVara

Hij heeft verklaard dat hij presentator Tim Hofman wilde doden, zo heeft de omroep bekendgemaakt. Het personeel van BnnVara is maandagmorgen op de hoogte gesteld van het incident. Ook de Vpro en Human, die zich in hetzelfde gebouw bevinden, zijn geïnformeerd.

Het incident vond al plaats op 6 september ’s avonds rond 21.00 uur. De man meldde zich bij de beveiliging, waarna de politie werd ingeschakeld. Volgens BnnVara zijn er geen explosieven aangetroffen, ondanks geruchten in de radiowereld. De verdachte was eerder die dag al in het pand geweest en had geprobeerd via de receptie een ontmoeting met Hofman te regelen. Toen dat niet lukte, keerde hij later op de avond terug.

Het motief van de man is nog niet bekendgemaakt. Hij heeft geen banden met BnnVara of andere omroepen en is geen voormalig medewerker. Ook heeft hij niet deelgenomen aan het programma ‘Boos’ van Tim Hofman.

Lonneke van der Zee, directeur van BnnVara, heeft laten weten dat het incident diepe indruk heeft gemaakt op de omroep. In een verklaring zei ze dat de eerste zorg uitging naar “Tim, de beveiliger, de receptiemedewerker in kwestie en het redactieteam van BOOS. Het nieuws over deze gebeurtenissen heeft begrijpelijkerwijs grote impact gehad. Ze hebben de benodigde hulp gekregen om dit te verwerken. Het is afschuwelijk dat we te maken hebben gehad met zo’n ernstig incident.

Demissionair minister van Justitie Dilan Yeşilgöz zegt dat ze bekend is met de zaak van Tim Hofman. Ze is ook al een tijd bezig met de veiligheid van journalisten, en dit laat volgens haar maar weer zien waarom dat zo hard nodig is. [RadioWereld.NL]