Vlaanderen: Ook Play Nostalgie introduceert ‘Het Basispakket’

Dat radiostations zowel in eigenland als in het buitenland kijken wat collega’s en concurrenten doen, is al zo oud als de radio zelf. Goede acties en items worden dan ook veelvuldig gekopieerd. Goed voorbeeld hiervan is Play Nostalgie in Vlaanderen, dat de komende twee weken in het teken staat van ‘Het Basispakket’.

In Nederland was Het Basispakket het afgelopen jaar al twee keer te horen op Radio Veronica, dat net als Play Nostalgie onderdeel is van Mediahuis. Het concept is Vlaanderen is dan ook vrijwel hetzelfde als in Nederland.

We kennen allemaal Running Up That Hill en Can’t Stop The Feeling”, zegt Play Nostalgie Station Manager Jo Nachtergaele. “Maar welke must-hear nummers maakten Kate Bush of Justin Timberlake nog? Welke songs uit de 80’s of 90’s moet de jongere generatie kennen? En ook: welke recentere songs moet de oudere generatie op haar beurt dringend ontdekken?! Samen met de luisteraars brainstormen we – dag na dag en letter per letter – over de meest essentiële songs. Zo komen we tot ‘Het Basispakket’: één ultieme lijst van 150 songs, die we op vrijdag 20 oktober presenteren.” Die lijst zendt Play Nostalgie trouwens niet uit van 150 naar 1, maar van A tot Z.

Luisteraars kunnen hun suggestie voor Het Basispakket doorgeven via de website van Play Nostalgie. [RadioWereld.NL]