Sterren NL Radio breidt programmering na 2 jaar weer uit

Sterren NL Radio, het Nederlandstalige themakanaal van Radio 5 op DAB+ en internet, breidt de programmering weer wat uit. Vanaf maandag is er onder meer een gepresenteerde ochtendshow te horen. Ook keert het legendarische spel Vijftig Pop of een Envelop terug.

Foto: Sterren NL / Elvin Boer

De uitbreiding van de gepresenteerde programmering komt twee jaar nadat er wegens bezuinigingen juist flink werd gesneden.

In de nieuwe programmering presenteert Chantal Hutten iedere werkdag tussen 7 en 9 uur de ochtendshow. Ze draait lekker veel muziek en zorgt voor gezelligheid om de dag goed te starten. Hutten was voorheen werkzaam bij Radio 538 en 100% NL en werd vorig jaar ingevlogen om de zwangere Emilie Sleven te vervangen. Deze invalbeurt wordt dus omgezet in een vaste plek in de programmering.

Gouden Uren keert terug op NPO Sterren NL Radio. Hierin komen drie uur lang de beste Nederlandse producties van toen en nu voorbij. Corné Klijn presenteert het programma iedere werkdag tussen 9 en 12 uur. De Favoriete Top 3 van een luisteraar is zoals vertrouwd weer een onderdeel van de show.

Vijftig Pop of een Envelop
De drie uur daarop is Emilie Sleven te horen, die haar werkzaamheden voor Sterren NL weer volledig hervat. Elke maandag, woensdag en vrijdag speelt ze in haar show het legendarische radiospel Vijftig Pop of een Envelop.

In Vijftig Pop of een Envelop moet de kandidaat een vraag over muziek, actualiteit of een algemene vraag beantwoorden. Bij een goed antwoord heeft de deelnemer een keuze tussen €50 of uit één van de honderd enveloppen.

Jan Paparazzi blijft op zijn post tussen 15 en 18 uur. Hij laat de luisteraar genieten van veel Nederlandse muziek en een karrenvracht aan gezelligheid. Op vrijdagmiddag neemt Perry Kramps plaats op dat tijdstip achter de microfoon. Hij zorgt voor een goed begin van het weekend.

Weekend
Het vlaggenschip van NPO Sterren NL Radio, de Sterren NL Top 25, verhuist naar zaterdag van 16 tot 18 uur. De Sterren NL Top 25 is een wekelijkse lijst met de populairste Nederlandstalige nummers van dit moment, gepresenteerd door Corné Klijn. De lijst wordt samengesteld op basis van airplay, streaming data van Spotify en plays op YouTube.

Nieuw in het weekend zijn ook Sleven (zaterdagmiddag) en Hutten (zondagmiddag). Frans Duijts is niet meer te horen als presentator in het weekend. [RadioWereld.NL]