Veranderingen in programmering BNR door bezuinigingen

BNR Nieuwsradio wijzigt vanaf maandag de programmering. Vanwege bezuinigingen sneuvelt het dagelijkse programma ‘BNR Breekt’. Enkele weken geleden schrapte BNR ook al de laatste eigen nieuwsbulletins. Deze zijn vervangen door de standaard ANP bulletins.

De bezuinigingen bij BNR werden al eerder aangekondigd en zijn de gevolgen van de veiling van de landelijke commerciële FM-kavels. BNR verkreeg voor 7,4 miljoen euro het nieuwskavel. Dat is flink meer dan de 1,32 miljoen euro die het station in 2003 neertelde voor dit kavel. Mede doordat ook Financial News Radio het kavel wilde hebben, ging de prijs flink omhoog.

Sinds enkele weken zijn de laatste eigen nieuwsbulletins op BNR verdwenen. Eind 2020 werd overdag al een deel van de eigen bulletins vervangen door de standaard bulletins van het ANP. Tijdens de ochtendshow en in de middag bleef BNR zelfs nieuws maken, maar deze zijn nu ook vervangen door bulletins van het ANP.

Afgelopen vrijdag werd de laatste BNR Breekt uitgezonden. Na 2,5 jaar en 681 afleveringen is de stekker uit het programma getrokken. Vanaf maandag schuift ‘Zakendoen met Thomas van Zijl een uur naar voren en begint het al om 11 uur. Om 14 uur is opnieuw ‘BNR’s Big Five’ met Art Rooijakkers of Diana Matroos te horen. Het gaat hierbij om een herhaling. De live uitzending van Big Five is namelijk al om 10 uur. [RadioWereld.NL]