Rosa Wierda gaat ‘De Wereld van BnnVara’ presenteren op NPO Radio 1

Rosa Wierda gaat wekelijkse het programma ‘De Wereld van BnnVara’ presenteren op NPO Radio 1. Zij volgt daarmee Mai Verbij op, die de middagshow op NPO 3FM in het weekend mag presenteren. In ‘De Wereld van BnnVara’, iedere zondagmorgen te beluisteren van 01.00 tot 03.00 uur, spreekt Rosa wekelijks met Nederlanders die in het buitenland wonen.

Foto: Tom Cornelissen

Zij reageren op de actualiteit in eigen land en in Nederland, en bieden zo een levendig inkijkje in de overeenkomsten en verschillen tussen hun moederland en hun nieuwe vaderland.

Rosa Wierda: ‘Er gaat voor mij niks boven nachtradio. Dat is hét moment om met bijzondere mensen de diepte in te gaan en de prachtigste verhalen te vertellen. Dat is de magie van radio. Daarom vind ik ‘De Wereld van BnnVara’ zo fantastisch, in het holst van de nacht maak je een wereldreis en word ik iedere keer weer verrast door een nieuw verhaal.

Rosa Wierda is momenteel ze redacteur bij van ‘De Wereld van BnnVara’ en ‘De Nacht van BnnVara’. Eerder was Rosa o.a. redacteur, sidekick en producer bij de radioprogramma’s in de vroege ochtend op NPO Radio 2. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Naar de nacht van BNN/Vara luisterde ik altijd met plezier, Nu haak ik af, ik word zo kriegel van Rosa die een snerpend kinderstemmetje heeft, weinig algmene kennis en struikelt over de wat moeilijker woorden, helemaal als ze niet in onze taal zijn, ze gaat amper op anderen in maar raffelt haar vragen af van een papiertje, vaak te snel en slecht hoorbaar. De verandering, ook al met het vervangen van de man in Deventer voor de EO doet mij de radio uitlaten.

Reacties zijn gesloten.