Zoek
Sluit dit zoekvak.

Digitaal Hit FM 25 jaar later (met lange film)

Digitaal Hit FM uit Baarn was bijna twee weken geleden voor één dag terug op de radio. In de jaren ’80 van de vorige eeuw was Digitaal Hit FM in de regio Gooi- en Eemland te beluisteren op de FM-band. Op deze dag kwamen de deejays, waaronder Ruud de Wild van Radio 538, na 25 jaar weer bij elkaar om radiogevoel van toen te laten herleven.

Baarn FM stelt hiervoor de hele dag de frequentie beschikbaar. Digitaal Hit FM ontstond in de tijd dat radiopiraten populair waren. Precies vijfentwintig jaar terug is het radiostation gestopt omdat de gedoogstatus, die jaren kon voortduren, niet  langer kon worden gegarandeerd.

Op de radioreünie van Digitaal Hit FM, waar de carriere van Ruud de Wild en Hans Schiffers is begonnen, zijn veel oude programmamakers geinterviewd voor de camera. [Radiowereld.NL]