Rick van Velthuysen gaat ochtendshow op Radio Veronica presenteren

Rick van Velthuysen is vanaf 5 juni iedere werkdag te horen op Radio Veronica met zijn ochtendshow ‘Rick in de Morgen‘. Van Velthuysen was al eerder te horen op de zender, waar hij tussen 2011 en 2015 de ochtendshow presenteerde. Met zijn terugkeer zal hij er opnieuw iedere werkdag tussen 06:00 uur en 09:00 uur te horen zijn.

Foto: Still YouTube

Rick van Velthuysen is geen onbekende voor Radio Veronica. De deejay werkte van 2008 tot en met 2016 bij de radiozender, waar hij onder andere de programma’s ‘WeekendRick‘, ‘De volle vrijdag van V‘ en het ochtendprogramma ‘MogguhRick‘ presenteerde. Vanaf de zomer van 2011 presenteerde Van Velthuysen het programma ‘Rick in de Morgen’. In 2014 werd het succes van deze ochtendshow bekroond met een Gouden RadioRing.

Foto: Radio Veronica

Terug in de ochtend
En nu is hij terug op Veronica. Vanaf maandag 5 juni is Rick van Velthuysen iedere werkdag te horen van 06:00 uur tot 09:00 uur.

Rick: “Na het winnen van de Gouden RadioRing 2014 is het toch gaaf dat we nu het ‘radiovat’ – bijna 10 jaar na dato – opnieuw mogen aanslaan? Het voelt spannend, nu ik word geparachuteerd op het strijdtoneel van de nationale radio-ochtendshows. Met ‘Rick in de Morgen’ maken we vooral ongefilterde radio, waarin veel luisteraars zich zullen herkennen.

Powned en NPO Radio 2
Door zijn vertrek naar Radio Veronica moet Rick ook afscheid nemen van Powned en NPO Radio 2. Vanaf november 2018 bediende Rick van Velthuysen de nachtluisteraar op NPO Radio 2 met een breed scala van muziek en studiogesprekken. Rick presenteerde het programma tot januari 2019 met sidekick Erik-Jan Rosendahl, daarna met Koert Walraven van 00.00 tot 03.00 uur.

Vanaf nu is tussen van 00.00 tot 04.00 uur ‘Het NPO Radio 2 Top 2000 Dossier’ te horen. Het PowNed-programma ‘DagNacht’ met Desiree van der Heiden op NPO Radio 2 zal een uur later starten en is dan voortaan te beluisteren tussen 04.00 en 06.00 uur.

Florent Luyckx, Hoofd Audio bij PowNed: “Voor Rick is dit een prachtige kans om zijn nachtprogramma in te wisselen voor een ochtendshow. We begrijpen dan ook dat hij deze kans met beide handen wil aangrijpen en gunnen hem zijn nieuwe Veronica-avontuur van harte!

De huidige ochtendshow van Veronica met Tim Klijn, Niels van Baarlen, Rick Romijn en Florentien van der Meulen is vanaf maandag op Radio 538 te horen. [RadioWereld.NL]