Bevestigd: Nieuwe ochtendshow met Tim Klijn start maandag op Radio 538

De nieuwe ochtendshow met Tim Klijn start komende maandag (5 juni) al op Radio 538. Net als op Veronica maakt hij de show samen met Niels van Baarlen, Rick Romijn en nieuwslezer Florentien van der Meulen. Rick van Velthuysen komt van NPO Radio 2 naar Radio Veronica om daar de nieuwe ochtendshow te maken.

Foto: Radio 538

Afgelopen maandag (Tweede Pinksterdag) maakte het nieuwe ochtendteam al onverwachts een proefuitzending op 538. Daarin zinspeelden ze al dat ze komende maandag al van start gaan bij de zender. Nu is dit nieuws ook officieel bevestigd. Vanaf maandag presenteren Tim, Niels en Rick samen met nieuwslezer Florentien ‘De 538 Ochtend‘ tussen 6 en 10 uur.

Tim Klijn, Rick Romijn en Niels van Baarlen: “Voor ons alle drie geldt dat we jarenlang bij Radio 538 hebben gewerkt. Dat we nu weer terugkeren op het vertrouwde honk, voelt toch als thuiskomen. Hoewel we het vreselijk naar ons zin hebben bij Radio Veronica, stroomt er toch nog steeds groen paars bloed door de aderen. We kijken er daarom ontzettend naar uit om, met het team te gaan knallen in De 538 Ochtend. We hebben er onwijs veel zin in!”

Door de komst van Tim, Rick en Niels op maandag 5 juni, leggen Wietze de Jager en Klaas van der Eerden en nieuwslezer Mart Grol de presentatie van De 538 Ochtend’ na aanstaande vrijdag 2 juni neer. Radio 538 is nog met hen in gesprek over hun toekomst binnen Talpa Network.

Tim Klijn heeft tussen 1998 en 2014 diverse programma’s op Radio 538 gepresenteerd. Ook was hij lange tijd de vaste vervanger van Edwin Evers. Rick en Niels waren 21 jaar lang de belangrijkste gezichten naast Edwin in ‘Evers Staat Op‘, dat maar liefst 18 jaar daarvan te horen is geweest op Radio 538. Vanaf januari 2022 presenteerden Tim, Rick en Niels ‘De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen‘ op Radio Veronica. [RadioWereld.NL]