Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rick van Velthuysen: “Ik werd op z’n Stenderiaans benaderd voor ochtendshow”

Rick van Velthuysen werd op een typische Rob Stenders manier gevraagd voor de ochtendshow op Radio Veronica. “Het was Stenders die op z’n Stenderiaans iets stuurde van ‘Zin in een ochtendshow?’ En verder met geen enkele tekst omlijst”, zo vertelde hij zondag in De Perstribune op NPO Radio 1.

Foto: video still

Dat bericht verraste Van Velthuysen. “Ik zei tegen m’n vrouw ‘volgens mij heeft Stenders iets gebruikt. Huh? Ik bij Veronica?’.

Tot voor kort was de deejay nog van mening nooit meer voor Veronica of Talpa te gaan werken. “Want ik was daar voor mijn gevoel op een hele vervelende manier weggegaan. En toen kwam Stenders daar en die begint met me te praten. Dat ging op zo’n relaxte manier en zo makkelijk. Meteen is daar die klik. Ik heb eigenlijk gewoon meteen m’n plas laten lopen.

Sinds afgelopen maandag presenteert Van Velthuysen dan ook de ochtendshow op Radio Veronica. Dat doet hij samen met Lisanne Bronkhorst, Koert Walraven en nieuwslezer Joost van der Stel.

Verkoop en veiling
De overstap van Van Velthuysen van NPO Radio 2 naar Veronica komt in een periode dat het verkoopproces van Radio Veronica van Talpa naar Mediahuis wordt afgerond. Maar ook als Veronica bij Talpa zou blijven was hij waarschijnlijk in de ochtend te horen op de zender. “Ja, dan had ik ook gewoon ja gezegd”, zo zegt hij in De Perstribune.

Radio Veronica is overigens verkocht vanwege de komende veiling van de landelijke commerciële FM-kavels die volgende maand plaatsvindt. Daarbij mag een partij maximaal drie FM-kavels verwerven.

Toch wil Van Velthuysen zich niet bezig houden met de mogelijkheid dat Veronica misgrijpt bij de veiling. “Als het gebeurt dan gebeurt het, maar het is niet mijn zorg op dit moment. Natuurlijk zou het heel vervelend zijn, maar ik denk dat het management het belangrijker vindt om dat te regelen. NPO Radio 5 heeft bewezen FM niet nodig te hebben om heel populair te zijn.” [RadioWereld.NL]