Robbert-Jan van de Velde nieuwe station director Radio Veronica en Sublime

Radio Veronica heeft vanaf 1 januari 2024 een nieuwe station director. Robbert-Jan van de Velde (37) is vanaf dan verantwoordelijk voor de programma’s, deejays, muziek en acties van het pop en rock radiostation. Daarnaast zal hij ook het zendermanagement voor Sublime op zich nemen.

Foto: Bullet-ray Photography

Bij Veronica neemt Van de Velde het stokje over van Rob Stenders, die vorige week zijn functie als zendermanager neerlegde. Bij Sublime neemt hij de functie van Sander de Heer over, die deze rol interim vervulde.

Van de Velde is al ruim vijftien jaar werkzaam in diverse media- en radiofuncties. Zo was hij onder andere radiodeejay, regisseur, eindredacteur en adjunct-zendermanager van 3FM. De afgelopen twee jaar was hij hoofdredacteur en programmaontwikkelaar bij BlazHoffski Productions.

Radio Veronica kreeg eerder dit jaar een nieuwe eigenaar in de vorm van het Vlaamse bedrijf Mediahuis, dat al radiostation Sublime in het portfolio had. Bij de FM-veiling in juli wist het legendarische radiomerk Veronica een landelijke frequentie te bemachtigen voor de komende twaalf jaar, waarbij – in vergelijking met de oude licentie – alle programmarestricties zijn komen te vervallen. Het station met de beste pop en rock hits zal hierdoor de komende tijd stap voor stap wijzigingen doorvoeren om de luisteraars steeds beter te kunnen bedienen.

Robbert-Jan van de Velde kijkt uit naar zijn nieuwe job: “Het is een eer om voor het meest iconische radiomerk van Nederland aan de slag te gaan. Ik geloof er heilig in dat we Radio Veronica met de juiste energie weer kunnen laten groeien. Rob Stenders en Caroline Brouwer hebben een mooie muzikale basis gelegd waar we verder mee kunnen. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om met het team verder te bouwen en de volgende stappen te zetten. Met Sublime staan we voor heel andere uitdagingen. Zonder etherfrequentie moeten we ons volledig gaan richten op een stabiele toekomst. Dankzij de vele trouwe luisteraars heb ik er vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Algemeen directeur Carlo de Boer is verheugd met de komst van Robbert-Jan: “Met Robbert-Jan wordt ons team versterkt met een ervaren en creatieve radiocollega. We kijken ernaar uit om onder zijn leiding de programmering van Radio Veronica en Sublime verder te versterken en onze groeiambities te realiseren.” [RadioWereld.NL]