Ster neemt verkoopactiviteiten regionale omroepen over van ORN

De Ster zal vanaf 1 januari de reclameruimte op 13 regionale tv- en radiozenders gaan verkopen voor de nationale adverteerdersmarkt. Ster neemt daarmee de verkoopactiviteiten over van Omroep Reclame Nederland (ORN).

Ster is in 1965 opgericht om de reclameruimte op de kanalen van de Nederlandse publieke omroep te verkopen. De Regionale Publieke Omroep (RPO) maken net als de NPO deel uit van het publieke bestel. Voor Ster is het daarom een logische stap om het gebundelde regionale aanbod aan het portfolio toe te voegen. ORN is sinds 1992 de landelijke verkooporganisatie van de regionale omroepen.

Regionale zenders als totaalpakket
Ster start met het verkopen van regionale tv en radio voor de nationale reclamemarkt. In eerste instantie kunnen organisaties dat alleen als totaalpakket voor radio of tv inkopen, dus voor heel Nederland. Want de 13 regionale omroepen trekken samen wekelijks gemiddeld 4,4 miljoen tv-kijkers en 2,1 radioluisteraars. Wie alleen in één provincie reclame wil inkopen kan nog steeds bij de regionale omroep zelf terecht.

Schaalvoordelen
Ook voor de Regionale Publieke Omroepen is het goed nieuws. De verwachting is dat Ster vanwege schaalvoordelen tegen lagere kosten een hogere opbrengst kan realiseren, waardoor de RPO meer kan investeren in programma’s en journalistiek.

ORN: “Door externe marktontwikkelingen is onze positie niet meer toekomstbestendig. ORN heeft in Ster een stabiele partner gevonden om onze verkoopactiviteiten voort te zetten. Naast de toevoeging van een enorm bereik, geven ook de marketing-en saleskracht alsmede de IT-ontwikkelingen bij Ster – zoals de Ster Klantportal – de huidige ORN-klanten veel voordeel. Door onze verkoopactiviteiten nu aan Ster over te dragen wordt deze nationale inkomstenstroom voor de RPO beter gewaarborgd.

13 Regionale omroepen
De 13 regionale tv-zenders en radiozenders waar het om gaat zijn: NH Media, RTV Noord, Omrop Fryslân, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, RTV Utrecht, Omroep Flevoland, RTV Rijnmond, Omroep West, Omroep Zeeland, Omroep Brabant, L1 en als bonus de lokale tv-zender AT5 uit Amsterdam. [RadioWereld.NL]