Geen aandacht voor WK voetbal in ochtendshow NPO Radio 2

De ochtendshow ‘Jan-Willem Start Op!’ van NPO Radio 2 wil het omstreden WK in Qatar helemaal links laten liggen, zo vertelden presentatoren Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte woensdag in hun radioprogramma. Ze zijn er helemaal klaar mee.

Credits: Annemieke van der Togt

Op de radio vertelden ze dat ze dit besluit namen na aanleiding van een interview waarin de WK-ambassadeur stelde dat homo’s geestesziek zijn en vrouwen alleen maar thuis mogen zitten.

Het stapelt zich op, elke dag weer nieuwe kritische noten“, aldus Jan-Willem. “En we doen maar alsof er niets aan de hand is. Ik neig er steeds meer naar dat hele WK maar links te laten liggen.” Jeroen deelde zijn mening. “Dat hebben we dan bij deze besloten. We gaan het er niet over hebben in het programma.” Na deze beslissing liet Jeroen weten dat veel luisteraars het idee steunen: “Heel veel mensen gaan er in mee, dat valt me niets tegen.” [RadioWereld.NL]