Jack van Gelder: “Ik mis radio het meest”

Het is inmiddels al bijna zeven jaar geleden dat Jack van Gelder afscheid nam als voetbalcommentator bij NPO Radio 1. Maar nog altijd mist Van Gelder de radio, zo vertelde hij onlangs tijdens The Friday Move op BNR Nieuwsradio.

Foto: video still Youtube

Van Gelder zwaaide in 2015 af bij de NOS om zijn carrière verder te zetten bij Sport 1 en later Ziggo Sport. Bij de laatste zender nam hij begin vorig jaar afscheid. Daarna was hij onder meer voice-over bij het SBS6-kinkkerprogramma ‘Marble Mania’.

Ondanks dat Van Gelder zich nog geen minuut verveeld, mogen ze hem bellen als ze hem nodig hebben. “Ik sta open voor een heleboel dingen, maar ik mis radio het meest”, zo erkende hij vrijdag op BNR.

Ik heb natuurlijk de laatste jaren bij de NOS de luxe gehad dat ik dan de Europese wedstrijden deed en de Champions League en geen Langs de Lijn meer”, vervolgt Van Gelder. “Dat was natuurlijk helemaal fantastisch, want ik zie mezelf niet meer twee keer in een weekend naar een wedstrijd gaan.

Van Gelder verzorgde het radiocommentaar bij maar liefst 300 interlands. Zijn enthousiaste radiocommentaar was zelfs zo geliefd dat menig tv-kijker het geluid van de tv uitzette en het geluid van NPO Radio 1 aan.

Legendarisch is nog altijd “Dennis Bergkamp, Dennis Bergkááámp, Dennis Bergkáááááámp” tijdens de WK-wedstrijd Nederland-Argentinië in 1998. Het fragment werd in 2015 verkozen tot favoriete Van Gelder-moment door de luisteraars van NPO Radio 1.

Dus als ze me nodig hebben…”, besluit Van Gelder, om er aan toe te voegen dat radio het mooiste is wat er is. [RadioWereld.NL]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.